Til deg som vil begynne med ski eller skiskyting

Velkommen til trening med oss, enten du vil drive med langrenn eller skiskyting - eller kanskje begge deler?

Vi håper at du kommer til å trives på skitreningen, og at du blir med oss i mange år framover - enten du ønsker å trene for å bli skikkelig god til å gå på ski og konkurrere masse, eller om du ønsker å være med på treningene for å ha det gøy sammen med andre og for å bli litt bedre til å gå på ski. Her gir vi litt informasjon som kan være nyttig i starten

Langrenn

Langrennstreningene foregår på Hestesletta ved Hennummarka skole på torsdager fra kl 18.00-19.00. Ta på klær som passer til å være ute. Om været er dårlig, har vi mulighet til å være i gymsalen på skolen. Før snøen kommer er det barmarkstrening, og da trenger du å ha på treningstøy etter været, staver og en refleksvest (det blir raskt mørkt på høsten). Ofte er vi ute den første delen av treningen, og så går vi inn og har litt styrketrening, så det kan være lurt å ha noe som er enkelt å ta av seg/noe som også passer til trening innendørs. Du trenger ikke innesko.

Når snøen kommer, er vi ute hele treningen. Vi veksler mellom klassisk og skøyting, i utgangspunktet annenhver uke, men vær/føre kan tilsi at vi endrer. Det blir gitt beskjed om dette. Husk ferdigsmurte ski når det er klassisk. Du må ikke ha egne skøyteski, men ha ski uten smøring når det er skøytetrening.

Foreldre kan gjerne være med på treningene. Dere kan være støtte for trenerne, eller benytte anledningen til å gå litt på ski selv.

Innmelding i skigruppa:

Send epost til lierski@gmail.com med følgende tittel "Innmelding i Lier IL Skigruppe". Eposten skal inneholde følgende informasjon:

- Fornavn og etternavn

- Fødselsdato (viktig!)

- Treningsgruppe (langrenn eller skiskyting - eller begge)

- Adresse

- Epostadresse

- Telefonnummer

Vi bekrefter din innmelding.

Du melder deg inn i hovedlaget i Lier IL fra klubbens nettsider, hvis du ikke alt er medlem.

Vil du prøve litt først?

Hvis du vil prøve deg på trening før du bestemmer om du vil fortsette, kan du bli med noen ganger uten å melde deg inn i klubben. Si fra til treneren om dette.

Treningstøy/klubbtøy:

Det er mulig å bestille skidress med Lier IL ski-logo eng gang i løpet av høsten (omtrent midt i oktober). Informasjon om dette legges på Facebook og på nettsidene. Her kan man kjøpe overtrekksdress, vest og konkurransedress. Vi har også en egen bestilling av dunjakker i løpet av høsten.

Klubbavtaler:

Lier IL har klubbavtale med Anton Sport på Liertoppen. Skigruppa har i tillegg en egen klubbavtale med G-sport i Asker. Her kan våre medlemmer handle med klubbrabatt. For å få klubbrabatten, må man ha et digitalt klubbavtalekort. Lenke til dette sendes ut til medlemmene. Ta kontakt med oss dersom du ikke har fått epost med lenke til G-sport.

Skiskyting:

Du kan begynne med skiskytning fra det året du går i 3. klasse. Nybegynnere i skiskyting starter med skiskytterskolen etter høstferien, og trener en gang i uken fram til rundt påsketider. Skytetreningen foregår på Eggevollen. I starten har vi særlig fokus på sikkerhet, og alle foreldre må ta sikkerhetskurs (foregår i forbindelse med oppstart av treningen).

Skigruppa har lånevåpen som vi låner ut det første året.

Dersom du ønsker å begynne med skiskyting, meld fra til oppmann skiskytning (se kontaktinfo) eller lierski@gmail.com