Gradvis gjenåpning av barne og ungdomsidretten!

Lier kommune har besluttet å gradvis gjenåpne breddeidretten for barn og unge fra 20.november. For barna til og med barneskolealder åpnes det for både innendørs og utendørs aktivitet. For ungdommene på ungdomskole og videregående er det kun utendørsaktiviteter som gjenåpner. Undergruppene i Lier IL vil i løpet av kort tid komme med informasjon om oppstart for sine grupper!

2020-11-05
admin@lieril.no

Smittesituasjonen er nå mer stabil, og pilene peker i positiv retning. Lier kommune har dermed besluttet å gradvis gjenåpne breddeidretten for barn og unge.

De nte retningslinjene som påvirker oss er som følger;

  • Det er nå tillatt med organiserte trenings-, kultur- og fritidsaktiviteter både utendørs og innendørs for barn i barneskolealder og yngre, så lenge aktiviteten kan gjennomføres uten foresatte til stede. 
  • Elever som tilhører en skole som er på rødt tiltaksnivå, kan ikke delta på aktiviteter innendørs. (Per nå er barneskolene i Lier på gult nivå).
  • Det er nå tillatt med utendørsaktiviteter for unge i ungdoms- og videregående skolealder og opp til 20 år.
  • Det er nå tillatt med utendørsaktiviteter for personer over 20 år når det maksimalt er fem deltagere pluss trener/instruktør, og såfremt deltagere som ikke tilhører samme husstand kan holde to meter avstand til andre.

Reglene som nå endres gjelder trening. Det vil ikke bli anledning til å spille kamper, turneringer eller cuper.

Les mer på Lier kommunes nettsider; https://www.lier.kommune.no/aktuelt/tillater-mer-aktivitet-for-barn-og-unge/#sthash.XGiwfm4m.dpuf

For et breddeidrettslag som oss vil det være behov for individuelle vurderinger for hver enkelt særidrett. Derfor vil undergruppene i Lier IL sende ut informasjon om gjenåpning for sin gruppe.  Det betyr at trenere/lagledere og foreldre for BIG, fotball, håndball, e-sport, ski og skiskyting får informasjon om hva som gjelder for deres gruppe direkte derfra. 

Vi i Lier IL er glad for at utviklingen av koronasmitte nå ser ut til å være mer stabil, og gleder oss selvsagt over at vi nå gradvis kan gjenåpne våre aktiviteter!