Nå bygger vi ny kunstgressbane på Lierskogen!

Skolestarten til høsten blir ekstra gjev for elevene ved Heia skole, og alle fotballspillere på Lierskogen! Da skal, etter planen, den nye kunstgressbanen på Lierskogen være klar!

2019-06-12
admin@lieril.no

Unknown-1.jpeg

Steinar Hennum, Megan Fjeld og Bård Kåsin

(Foto: Gjermund Sørstad, Lierposten)

Prosjektet er et samarbeid mellom Lier kommune og Lier idrettslag, og det er satt inn betydelige ressurser fra begge parter for å få dette gjennomført. Dette blir Liers første miljøvennlige bane som bygges helt uten bruk av gummikulegranulat, noe som har bidratt til å kunne gjennomføre prosjektet. For både kommunen og Lier IL var det viktig å kunne være tidlig ute med et miljøvennlig alternativ.

Lier kommune er byggherre og eier av banen, og Lier IL har full bruksrett på kveldstid og i helger. Heia skole vil disponere banen i skoletid og i åpningstiden til SFO.

"Dette vil gi beboerne på Lierskogen, og elevene på Heia skole et svært etterlengtet tilbud. Lier IL kan arrangere treninger nærmere der mange av klubbens medlemmer bor, og barn og unge får en topp moderne og miljøvennlig bane å boltre seg på, noe vi gleder oss stort over", sier baneansvarlig i Lier IL, Bård Kåsin.

ÅPNINGSFEST I AUGUST

Banen skal etter planen ferdigstilles til skolestart, og idrettslaget lover en morsom åpningsfest i slutten av august.

"Dette skal markeres skikkelig, så vi får bruke sommeren godt. Først og fremst til å bli ferdig med banen, men også til å planlegge åpningen skikkelig. Da håper vi hele Lierskogen, og resten av Lier møter opp for å ta del i festen sammen med oss i Lier IL", avslutter Kåsin.

KJØP EN ANDEL!

Lier IL håper flere medlemmer blir med på spleiselaget og kjøper seg en bit av kunstgressbanen. Andeler kan dere kjøpe her! Vi håper også det lokale næringslivet ser nytten av dette anlegget. Lokale bedrifter/næringsliv kan ta kontakt med vår markedsansvarlig Ole Jørgen Mathisen (90724613) for å få mer informasjon og tilbud om profilering.

Lierposten var forøvrig med Lier IL på befaring på Lierskogen forrige uke.

Les artikkelen her. (+ sak)