3'er, 5'er og 7’er lag (6-11 år)

• Dommerne er satt opp av fotballgruppa og delt på Hovedgruppen til Lier IL på Facebook minst 1 uke i forkant
  • 3er, 5er og 7er fotball (BIG)
    • Lagleder/trener for Liers hjemmelag er ansvarlig for å sende en påminnelse til dommeren om kampen kvelden før.
    • Om kampen er avlyst må Lagleder/trener informere dommeren så fort som mulig
    • Lagleder/trener må ha med dommerkvittering til hver kamp - LAST NED DOMMERKVITTERING HER
    • Lagleder/trener for Liers hjemmelag gir skjema til dommer med instruks om å fylle ut og sende inn
    • Lagleder/trener må ta imot dommeren før kampen, og gi de dommerregningen med instruks om å fylle ut og sende inn. Bli også enig om spilletid, osv. Husk mange av disse dommere er bare 13-14 år og kan være litt usikkert. De trenger fortsatt veiledning og støtte fra oss!
    • Dommeren prøver også å gjøre sitt beste- ikke kritiser hans/hennes avgjørelser foran spillere/foreldre. Du kan godt ta en rolig prat med de i pausen eller etter kampen om en feil/misforståelse
    • Lagleder/trener må takke dommeren for kampen, og hør hvordan det gikk for de. Viktig at de får en mestringsfølese og, da blir det blir mange dommere fremover :)
    • Dommer sender skjema på mail eller SMS, enten som bilde på SMS (930 07 436) eller på mail (big@lieril.no
      Det anbefales at dette gjøres umiddelbart samme kveld.
    7er fotball (FOTBALLGRUPPE)
    • Om kampen er avlyst må Lagleder/trener informere dommeren så fort som mulig
    • Dommer sender skjema på mail eller SMS, enten som bilde på SMS (959 33 076) eller på mail (faktura-fotball@lieril.no)
      Det anbefales at dette gjøres umiddelbart samme kveld
  • Ved treningskamper skal Lier IL sine dommere prioriteres
  • Honorar etter vanlige satser

Aldersklasse

Spilletid

Sats

3er - 6åringer
(3-4 kamper pr kveld)

2 x 10 min

kr. 60,- pr kamp

3er - 7åringer
(3-4 kamper pr kveld)

2 x 15 min

kr. 60,- pr kamp

5er kamp

2 x 25 min

kr. 150,- pr. Kamp

7er kamp

2 x 30 min

kr. 200,- pr. Kamp

Rutine for betaling av dommerregninger (9er og 11er)

Fotballgruppa betaler dommerregning for kamper hvor dommerne er oppnevnt av fotballkretsen. Det betyr i praksis kamper fra G/J 12 og oppover til A-lag. Om G/J12 spiller 7er er det klubbdommere som settes opp av klubben.

Alle dommerregninger skal nå håndteres direkte av dommeren selv som må sendes inn elektronisk som vedlegg til e-post adressen:faktura-fotball@lieril.no (mobilbilde er tilstrekkelig)

Ta vare på våre dommere

• Det er laglederenes oppgave å sørge for at spillere, lagledere og tilskuere oppfører seg høvisk overfor dommerne.
  • Roping mot dommer eller utskjelling av dommere skal slås ned på med en gang av Lier IL sin lagleder.
  • Grove tilfeller skal rapporteres inn til leder av fotballgruppa i Lier IL som tar saken videre.
  • Husk at våre klubbdommere er ungdom som påtar seg oppgaver som få voksne håndterer.
  • Kampene vil bli avviklet hvis vi ikke har dommere, så respekter dommerens avgjørelser uten kommentarer.
  • Samtlige på laget skal takke dommeren for kampen.
  • Spillerene skal umiddelbart etter kampslutt gå bort til dommeren, håndhilse og si "takk for kampen".
  • Trener eller lagleder skal etter kampslutt gå bort til dommeren og takke for innsatsen.
  • De lagene som tar dommere vel i mot har sjelden problemer med å skaffe dommer til kampene sine.

26.09.2020
USBL Håndballcamp 2020