Mens vi venter på fotballkampene

Vi gleder oss stort til at alle lag opp til og med 19 år nå kan starte å spille fotballkamper igjen! Selv om de fleste av oss har hatt en sommer uten for store koronarestriksjoner er det viktig å minne om at gjennomføring av kamper og treninger fremover vil foregå med relativt strenge smittevernsregler. Det er viktig at alle lag, spillere, dommere, trenere og foresatte setter seg inn i disse reglene slik at vi får mulighet til å gjennomføre hele høstsesongen som planlagt. Mens vi venter på de siste føringene fra Fotballforbundet anbefaler vi at dere setter dere inn i det som foreligger av regelverk og at alle spillere som er 13 år og eldre gjennomfører det obligatoriske koronevettkurset.

2020-08-06
Kgravdal

Treninger

Det vil sannsynligvis være begrenininsger for hvor mange som kan oppholde seg på Tranby stadion samtidig og kamper vil derfor ha prioritet fremfor treninger. Vi jobber med å legge en plan, men hypotesen nå er at alle lag som spiller 3'er, 5'er og 7'er vil få treningstid på Lierskogen. På Tranby vil det de aller flese dager være treninsfri mellom kl 17 og 19.30 på grunn av de nevnte kampene. Endelig oppsett kommer så fort vi får retningslinjene fra NFF.

Gjennomføring av kamper

Med restriksjoner på antall personer på anlegget samtidig vil det også bli begresninger på antall foreldre og hvor alle sammen skal oppholde seg. Det vil pålegges lagene nye rutiner for registrering av alle som er tilstede, alle må stille med kampvert. Fytting av kamper vil også kunne forekomme. Her er det som nå har kommet fra NFF og vi venter på at mer detaljer kommer senere https://www.fotball.no/tema/nff-nyheter/viktig-informasjon-vedrorende-koronavirus/fotballens-koronahandbok/#179288.

Obligatorisk koronavettkurs for alle i breddefotballen

Godt smittevern er alles ansvar og NFF har derfor lansert Fotballens koronavettkurs. Dette kurset er obligatorisk for alle spillere, ledere, trenere og dommere i norsk ungdoms-, junior- og breddefotball. Det skal være trygge rammer i fotballen – også når det gjelder smittevern. Med kunnskap og forholdsregler skal vi holde viruset på avstand. Fotballens koronavettkurs er en del en del av det ansvaret norsk fotball tar for å hindre smitte.

Det er klubbens ansvar at alle som spiller i 13-årsklassen og oppover har gjennomført Fotballens koronavettkurs. Kompetansen blir registrert på fotball.no når personen har gjennomført kurset. NFF vil komme med ytterligere informasjon om hvordan klubbene skal forholde seg til å holde oversikt over kursgjennomføring.

Spillere og støtteapparat kan gjerne samles for å ta kurset, men den enkelte må være innlogget med sin unike Min idrett-bruker for å få registrert gjennomført kurs.

Alle må ha fødselsnummer (11 siffer) klar før oppretting av Min idrett-bruker. Man må også ha klar en e-postadresse og et mobilnummer (kan være foreldre/foresattes).

Her er en lettfattelig brukerveiledning som tar deltageren gjennom hvert skritt: https://www.fotball.no/koronavettkurs

Hospitering og flytting av spillere mellom lag

NFF har minnet alle klubber om at reglen om 48 timers pause fortsatt gjelder for spillere som flyttes mellom lag. Det betyr at spillere som hospiterer vil måtte vente 48 timer før man igjen trener med sitt eget lag.

26.09.2020
USBL Håndballcamp 2020