Fotballen er stadig nærmere normalen

Det er gledelig fulle baner om dagen og selv om vi venter på å få spille kamper er vi glade for å se så mye idrettsglede. USBL Jentecamp ble fullbooket på rekordtid, og mange er påmeldt Tine Fotballskole 10.-14. august. Under finner dere mer informasjon om hva som skjer i og rundt fotballen om dagen.

2020-06-14
Lier IL Fotball

En av våre viktigste målsetninger er å skape aktivitet og glede for flest mulig. Vi er derfor veldig glade for å se fulle baner om dagen med mye idrettsglede. Vi er gjennom en spesiell tid og opplever at fotballen har blitt en viktig sosial møteplass i et samfunnet tvunget til strenge begrensinger. Vi er derfor veldig takknemlige til alle de som har stått på ekstra for å gjøre treninger meningsfulle til tross for kravene knytte til smittevern. USBL Jentecamp i slutten av juni ble fulltegnet på rekordtid og nå håper vi flest mulig vil bli med på Tine Fotballskole, FFO og Lier Akademiet som starter opp igjen fra høsten. I en tid der mange tilbringer mye tid hjemme håper vi disse ekstratiltakene kan bidra til mer fysisk aktivitet blant våre barn og unge.

Tine Fotballskole er et av de mest populære arrangementene gjennom året. I 2018 ble vi kåret til årets Tine Fotbalskole i vår krets og vi satser på å gjenta det i år. På grunn av korona-begrensninger har vi valgt å flytte fotballskolen fra juni til 10.-14. august slik at vi kan få åpnet opp for flest mulig. Som i fjor er det mulig å melde seg på for 3 eller 5 dager og vi kan love et program fylt av fotball, aktivitet og mye gøy. MELD DEG PÅ HER

FFO og Coop Extra Akademiet ble stoppet i vår som et resultat av koronaen, men starter opp igjen til våren. Påmelding vil legges ut snart så følg med på nettsidene og følg oss på Facebook for mer informasjon.

I starten av juni hadde 2014-årgangen sin første fotballøkt på Tranby stadion. Det var gøy å se så mange ivrige jenter og gutter i staten av noe som vil bli en viktig del av oppveksten for mange av dem. I Lier IL er det slik at BIG har ansvar for barnene de første årene inntil de som 10-åringer kommer over i fotballgruppen, men vi er alltid med i oppstarten for å få etablert gode rutiner og foreldregrupper allerede fra starten.

Lier IL har i mange år vært en foregangsklubb for jentefotball der vi har jobbet med at jenter og gutter skal ha like vilkår. Dette har gitt resultater både i topp og bredde noe som er veldig gledelig. Dessverre ser vi nå en nedgang i antall jenter som spiller fotball og det resulterer enkelte ganger i at hele kul blir borte. Vi som er med og jobber i og rundt klubben er bestemt på å snu denne trenden og både styret og sportslig utvalg vil fokusere på å legge forholden til rette for å få med flest mulig jenter lengst mulig. Om noen spillere eller foreldre til jenter har innspill til hva vi kan gjøre annerledes så er vi veldig glad om dere gir oss innspill slik at vi kan sette igang de rette tiltakene.

Vi ønsker alle våre spillere, trenere, frivillige, dommere og foreldre en riktig god sommer og gleder oss til å se alle sammen tilbake i august, forhåpentligvis med fult program med trening og kamper!